Olejová dvoubarevná bábovka - bezlepková


Klasická, tradiční, česká dvoubarevná bábovka s mramorováním. 


Ingredience:
4 střední vejce
200 g moučkového cukru
100 ml oleje
100 ml vody
150 g bezlepkové směsi Jizerka
150 g polohrubé kukuřičné mouky
1 balení prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
25 g holandského kakaa
špetka soli 

Postup:
1) El. troubu předehřejeme na 150 °C Vymažeme a vysypeme formu na bábovku.

2) Oddělíme žloutky od bílků ze 4 vajec. Žloutky společně s 200 g moučkového cukru vyšleháme do pěny.
3) Do žloutků prosejeme 150 g Bezlepkové směsi Jizerka se 150 g kukuřičné mouky.
4) Postupně přimícháváme 100 ml oleje, 100 ml vody a mouku prosetou společně s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem.
4) Z bílků se špetkou soli (nebo čajovou lžičkou citrónové šťávy) vyšleháme tuhý sníh, který překládáním smícháme se zbytkem těsta.

5) Přibližně polovinu těsta nalijeme do vymazané a Jizerkou vysypané formy.
 6) Do druhé poloviny těsta přidáme 25 g holandského kakaa a lehce mícháme dokud se nám směs nespojí.
7) Rovnoměrně nalijeme druhou část těsta do formy. Můžeme 2x projet nožem či vidličkou kolem dokola, aby nám vzniklo to správné mramorování.
8) Pečeme v troubě přibližně 40 minut a kontrolujeme průběžně špejlí.

Bon Apetit, Krysy!

Tipy Triky:
To jsme ale vyřešili upečením extra "bochánku v hrnku (větším) a v mikrovlnce. Chtěli jsme to prostě zkusit, jestli jde opravdu něco upéct v mikrovlnce a opravdu to jde. 3,5 minuty na maximální výkon a bylo to.


Komentáře